Tanıtım

İngiliz Dili ve Edebiyatı Bölümü

Cumhuriyet Üniversitesi İngiliz Dili ve Edebiyatı Bölümü 1990 yılında Doç. Dr. Lerzan Gültekin tarafından kurulmuştur. 1991 yılından itibaren lisans eğitimi vermektedir. 1993 yılında öğrencinin bilgi ve başarı düzeyini yükseltmek amacıyla hazırlık sınıfı uygulamasına geçilmiştir. Ayrıca 1993 yılından itibaren Bölümümüzde Yüksek Lisans programı açılarak bölümün ihtiyaç duyduğu elemanlar yetiştirilmeye başlanmıştır.
 
Hazırlık sınıfına her yıl en az 40 öğrenci kabul edilir. Program yabancı dil bilgisi çok az veya yetersiz olan bir öğrencinin rahatlıkla izleyebileceği şekilde düzenlenmiş olup öğrencilerin lisans eğitimlerini rahat bir şekilde sürdürebilmeleri için gerekli zemini hazırlamaktadır. Hazırlık muafiyet sınavında başarılı olan öğrencilerin doğrudan birinci sınıftan başlama hakkı vardır.
Hazırlık sınıfı boyunca en temel ayrıntı ve öğelerden başlanarak, haftada yaklaşık 25 saat dilbilgisi, konuşma, yazma, okuma ağırlıklı dersler verilmektedir. Öğrenciler yılsonu sınavında iki yarıyıl boyunca işlenen konulardan sınava alınır. Bu sınavda başarılı olan öğrenciler birinci sınıfa geçer. Başarısızlık durumunda öğrenci hazırlık sınıfını tekrarlar.
 
Bölümümüz lisans programından da anlaşılacağı gibi, birinci sınıftan itibaren basitten zora doğru giden dil becerileri, edebiyat ve dilbilim alanlarında yoğunlaşan bir içerik söz konusudur. Ayrıca, bölüm öğrencilerimize birinci sınıftan itibaren Almanca ya da Fransızca dersleri verilerek İngilizcenin yanı sıra başka bir yabancı dil öğrenme şansı tanınmaktadır.
 
Bölümümüzde bulunan beş adet bilgisayar ve projektörlerle donatılmış görsel nitelikli derslikler ve bir dil laboratuvarı sayesinde çağdaş dil öğretim yöntemleri kullanılabilmektedir. Ayrıca bölümümüzde bulunan hem yazılı hem de görsel işitsel kaynaklarla öğrencilere araştırma yapma ve bilgiye kendi başlarına erişim olanağı sunulmaktadır.

Bölüm Başkanı

SEDAT BAY
Doç.Dr. SEDAT BAY
Bölüm Başkanı

sbay@cumhuriyet.edu.tr
Dahili :

Ana Bilim Dalı Başkanları

Araştırma

İletişim

İngiliz Dili ve Edebiyatı Bölümü

   
Bölüm Sekreteri:   
Selami ÜÇYILDIZ
Telefon:   +90 (346) 487 43 82   
E-Posta:   edbide@cumhuriyet.edu.tr
Yazışma Adresi:   Yenişehir Mahallesi Cumhuriyet Üniversitesi Yerleşkesi Sokak Edebiyat Fakültesi A Binası İngiliz Dili ve Edebiyatı Bölümü
58140 Merkez/SİVAS

 

Yukarı