Tanıtım

Sosyal Hizmet Bölümü

Program Hakkında

Bölümümüz 2010 yılında Üniversitemiz Edebiyat Fakültesi bünyesinde kurulmuş ve 2012 yılında ilk öğrencilerini almaya başlamıştır. Bölümümüzde örgün ve ikinci öğretim olmak üzere iki program yürütülmektedir. Her yıl örgün ve ikinci öğretim programları için altmış ikişer kişilik kontenjan ayrılmakta ve kontenjanlar her yıl dolmaktadır. 2019 yılı mevcut öğrenci sayımız 531’dir. Öğrenciler sekizinci yarıyılda Blok Uygulama dersi kapsamında sosyal hizmetlerin sunulduğu kurum ve kuruluşlarda haftanın beş günü uygulama yaparak mesleki yeterliliklerini geliştirmektedirler. Bölümümüz bir profesör, üç doçent, bir öğretim üyesi ve üç araştırma görevlisi ile eğitim vermeye devam etmektedir. Program süresi dört yıldır ve eğitim dili Türkçe’dir.
 
Program Tanımı:
“Sosyal hizmet, insan hakları ve sosyal adalet ilkelerini temel alan; sosyal değişimi destekleyen, insanların iyilik durumunun geliştirilmesi için insan ilişkilerinde sorun çözmeyi, güçlendirmeyi ve özgürleştirmeyi amaçlayan ve bunun için insan davranışına ve sosyal sistemlere ilişkin teorilerden yararlanarak insanların çevreleri ile etkileşim noktalarına müdahale eden bir meslektir” IASSW (2001) ve IFSW (2001)
 
İstihdam Olanakları:
Bu program mezunları Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın, Sağlık Bakanlığı’nın, Adalet Bakanlığı’nın, Emniyet Genel Müdürlüğü’nün merkez ve taşra teşkilatlarında ve Aile Araştırma Kurumu, Devlet Planlama Teşkilatı, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları, Çocuk Yuvaları, Sevgi Evleri, Çocuk Evleri, Koruyucu Aile ve Evlat Edinme Hizmetleri Denetimli Serbestlik ve Yardım Merkezi, Engelli Bakım ve Rehabilitasyon Merkezleri, Özel Bakım Merkezleri, Özel Eğitim Kuruluşları, Toplum Merkezleri, Aile Danışma Merkezi, Ceza ve Tevfik Evleri, Aile ve Çocuk Mahkemeleri, Kamu veya Özel Sektöre Bağlı Hastaneler, Yaşlı Dayanışma Merkezleri, Sokak Çocukları Merkezleri, Sivil Toplum Kuruluşları ve Aile Planlaması Merkezlerinde çalışmaktadır.
 
İsteğe Bağlı Yabancı Dil Hazırlık Sınıfı:
Bölümümüzde, Üniversitemiz Senatosunun 20.12.2023 tarihli ve 35-36 nolu kararı ile Yükseköğretim Kurumlarında Yabancı Dil Öğretimi ve Yabancı Dille Öğretim Yapılmasında Uyulacak Esaslara İlişkin Yönetmeliğin 8 inci maddesi uyarınca Avrupa Dil Portfolyosu'na (CEFR) uygun B1+ hedef seviyeli isteğe bağlı yabancı dil hazırlık sınıfı bulunmaktadır.
 
ÖNEMLİ DUYURU:
19/11/1992 tarihli 3843 sayılı “Yükseköğretim Kurumlarında İkili Öğretim Yapılması, 2547 Sayılı Yükseköğretim Kanunu'nun Bazı Maddelerinin Değiştirilmesi ve Bu Kanuna Bir Ek Madde Eklenmesi Hakkında Kanun’un 3. Maddesinin b) bendinde İkinci Öğretim, “Yükseköğretim kurumlarında normal örgün öğretimin bitimini takiben yapılan örgün öğretim” şeklinde tanımlanmıştır. Dolayısıyla ikinci öğretim dersleri birinci öğretim derslerini takiben başlamaktadır. İlgili kanun incelendiğinde derslerin 17.00’de başlama zorunluluğu bulunmamaktadır.
 

 

Bölüm Başkanı

MİRAÇ BURAK GÖNÜLTAŞ
Prof.Dr. MİRAÇ BURAK GÖNÜLTAŞ
Bölüm Başkanı

mbgonultas@cumhuriyet.edu.tr
Dahili :

Ana Bilim Dalı Başkanları

MİRAÇ BURAK GÖNÜLTAŞ
Prof.Dr.
MİRAÇ BURAK GÖNÜLTAŞ
Toplumsal Gelişme Ve Sosyal Politika Ana Bilim Dalı Ana Bilim Dalı Başkanı

mbgonultas@cumhuriyet.edu.tr
Dahili :

VEDA BİLİCAN GÖKKAYA
Prof.Dr.
VEDA BİLİCAN GÖKKAYA
Birey Ve Toplum Sorunları Ana Bilim Dalı Ana Bilim Dalı Başkanı

bilican@cumhuriyet.edu.tr
Dahili : 4362

Araştırma

İletişim

Sosyal Hizmet Bölümü

   

Bölüm Sekreteri:   
Büşra ÖCALAN
Telefon:   +90 (346) 487 43 67  
E-Posta:   edbshiz@cumhuriyet.edu.tr
Yazışma Adresi:   Yenişehir Mahallesi Cumhuriyet Üniversitesi Yerleşkesi Sokak Edebiyat Fakültesi A Binası Sosyal Hizmet Bölümü
58140 Merkez/SİVAS

 

Yukarı