Cumhuriyet Üniversitesi TPÖÇG Akademi 2018 (2-6 Temmuz)

TPÖÇG Akademi 2018, Fakültemiz Psikoloji Bölümü elemanlarından Öğr. Gör. Esra Kısacık’ın rehberliğinde Türk Psikoloji Öğrencileri Çalışma Grubu (TPÖÇG) ile Psikoloji Bölümü öğrencilerimiz Merve Gül, İlhami Yücel ve Seher Akbulut’un aylar süren ortak çalışması neticesinde 2-6 Temmuz tarihleri arasında “Beynin Gölgesinde Patoloji” temasıyla Fakültemizde gerçekleşti.

4 gün devam eden etkinlik süresince Nöropsikoloji alanında çalışan akademisyenlerle o alana ilgi duyan 20 öğrenci tarafından çeşitli konularda atölye çalışmaları yapıldı. Etkinlik kapsamında misafir ettiğimiz akademisyenlerden Hacettepe Üniversitesi’nde görevli Doç. Dr. Müjgan İnözü “OKB ve Fizyolojik Temelleri” başlıklı bir sunum gerçekleştirdi. Öğr. Gör. Esra Kısacık “Psikolojik Testler” başlıklı atölye çalışmasını icra etti. 19 Mayıs Üniversitesinde görevli olan ve “Epilepsi” üzerine yaptığı çalışmalarla tanınan Doç. Dr. Murat Kurt ise bugüne değin yaptığı araştırmalara ilişkin örnekler üzerinden atölye çalışmasını tamamladı. Hacettepe Üniversitesi’nde çalışan Arş. Gör. Dr. Zehra Çakır “Yeme Bozuklukları”nı Nöropsikolojik olarak ele aldı. Acıbadem Üniversitesi Psikoloji Bölüm Başkanı Doç. Dr. Belma Bekçi interaktif olarak bir “Nörofizyoloji” sunumunda bulundu. Ankara Üniversitesi Fizyoloji Bölümünde Sinirbilim çalışan Arş Gör. Dr. Simge Aykan ise “Mizah Algısı” konulu çalışmasını dinleyicilerin ilgisine sundu. Son olarak, katılımcı akademisyenler tarafından verilen “Nöropsikolojinin Dünü, Bugünü ve Yarını” temalı bir panelle öğrencilerin soruları yanıtlandı.

“TPÖÇG Akademi: Beynin Gölgesinde Patoloji” etkinliğinin son derece verimli geçtiğini ve öğrenme isteğini artırdığını ifade eden akademisyen ve öğrenciler etkinliğin her aşamasında kendilerinden desteklerini esirgemeyen Genel Sekreterimiz Doç. Dr. Hakan Yekbaş başta olmak üzere tüm Üniversite yönetimine, Dekanımız Prof. Dr. H. İbrahim Delice ile Dekan Yardımcımız Doç. Dr. Ahmet Yüksel’e ve Fakülte Sekreterimiz Hümmet Kutluay’a müteşekkir olduklarını ifade ettiler.