Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Kariyer Söyleşisi Gerçekleştirildi

Haber Tarihi :   04.04.2022

Fakültemiz tarafından “Kariyer Söyleşisi-Mezunlarımız Öğrencilerimiz İle Buluşuyor” başlıklı konferans düzenlendi.

Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunlarından Gazi Osman Paşa Üniversitesi İlahiyat Fakültesi öğretim üyelerinden Dr. Öğr. Üyesi Alper Ay’ın konuk olduğu programa Dekanımız Prof. Dr. Mehtap Erdoğan Taş, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Programda Türk şiirinin Kur’an-ı Kerim ile ilişkisi konuşuldu.

Akademik çalışma tecrübe ve tavsiyeleri üzerine değerlendirmeler yapan Dr. Öğr. Üyesi Ay, Türk edebiyatının vahye bakan yüzünü Fuzûlî ve Yunus mısralarından örnekler izah etti.

Konuşmasının devamında Ay edebiyatın toplumun içinde canlı ve insanların ortak düşünce mirası olması doğrultusunda değerlendirmelerde bulunarak Kur’an bilgisi olmaksızın edebiyat çalışmalarının bir yönünün eksik olacağını vurguladı ve öğrencilere tecrübelerini ve tavsiyelerini aktardı.

Programın ardından Dekanımız Prof. Dr. Taş, Dr. Öğr. Üyesi Ay’a teşekkür belgesi verdi