9. Tarihyazımı Çalıştayı Gerçekleştirildi

Haber Tarihi :   22.05.2022

Fakültemiz  ev sahipliğinde ve tarihyazimi.org’un katkılarıyla “9. Tarihyazımı Çalıştayı” düzenlendi.

4 Eylül Kültür Merkezi Keykavus Salonu’nda Fakültemiz Tarih Bölümü tarafından “Kültür Endüstrisi Bağlamında Tarihçilik Eğitimi: Ne, Nasıl?” alt başlığı altında gerçekleştirilen çalıştaya Rektör Vekili Prof. Dr. Ünal Kılıç, Fakültemiz  Dekanı Prof. Dr. Mehtap Erdoğan Taş, SCÜ ve Türkiye’nin birçok üniversitesinden akademisyenler ile öğrenciler katıldı.

Programın açış konuşmasını gerçekleştiren Rektör Vekili Prof. Dr. Kılıç tarihin çeşitli bilim dallarıyla ilintili olduğunu ve insanlara ilham verdiğini söyleyerek, “Üniversitemiz başta Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız’ın gayretleriyle bilimsel çalışmalara öncülük ediyor. Salgın öncesinde 8’i uluslararası olmak üzere 20’nin üzerinde bilimsel toplantı gerçekleştirdik. Salgının yavaş yavaş bitme noktasına gelmesiyle birlikte bilimsel toplantıların tekrar başlamasını mutlulukla karşılıyoruz. Çalıştayın gerçekleşmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum, hayırlı olmasını diliyorum.” dedi.

Fakültemiz Dekanı Prof. Dr Taş ise Edebiyat Fakültesi öncülüğünde düzenlenen çalıştayın Türkiye’de yapılan tarihyazımı çalışmaları açısından önemli olduğunu kaydetti.

Çalıştay Düzenleme Kurulu üyesi İstanbul Üniversitesi öğretim üyelerinden Prof. Dr. Ahmet Şimşek ise kültür, kültür endüstrisi tanımlarına değinerek çalıştayda tarihyazıma ve kültür endüstrisine yönelik konuların ele alınacağını belirtti.

Konuşmaların ardından çalıştay Boğaziçi Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Zafer Toprak’ın çevrim içi olarak gerçekleştirdiği “Tarihçilik Eğitimini Evrensel ve Beceri Odaklı Düşünmek” başlıklı açılış konferansıyla devam etti.