Fakültemiz İngilizce, Fransızca Mütercim ve Tercümanlık Bölümü Multidisipliner Konferansı Düzenledi.

Haber Tarihi :   14.11.2022

14-15 Kasım 2022 tarihlerinde, Fakültemiz İngilizce, Fransızca Mütercim ve Tercümanlık Bölümü tarafından düzenlenen ve Hacettepe ile Bilkent Üniversiteleri iş birliğinde Multidisipliner Konferans gerçekleştirildi.

Konferansın açılışı Dekanımız Prof. Dr. Mehtap ERDOĞAN TAŞ tarafından yapıldı ve ilk konuşmayı Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Hakan YEKBAŞ gerçekleştirdi. Konuşmaları sırasında Dekanımız ve Rektör yardımcımız küreselleşen dünyada yabancı dillerin ve çevirmenlerin önemine değindiler.

İki gün süren konferansın ilk gününde, Hacettepe Üniversitesinden Prof. Dr. Mümtaz KAYA, Doç. Dr. Şirin OKYAYUZ ve Doç. Dr. Zeynep ORAL, Bilkent Üniversitesinden Dr. Öğr. Üyesi Elvin ABBASBEYLİ ve Öğr. Gör. Zeynep ŞENGEL ile Fakültemiz öğretim üyesi Dr. Öğr. Üyesi Hamza KUZUCU tarafından Ülkemizde ve Avrupa’da konferans çevirmenliği, ayrıntılı alt yazı çevirmenliği, işaret dili çevirmenliği konularında sunumlar ve bilgilendirmeler gerçekleştirdiler. Bu vesileyle akademisyen hocalarımız öğrencilere bilgilendirme yaparken, deneyimlerini de aktarma fırsatı buldular.

Konferansın ikinci gününde, Fransız yazar Marcel PROUST’un vefatının 100. yılı vesilesiyle, Fakültemiz İngilizce, Fransızca Mütercim ve Tercümanlık Bölüm Başkanı Prof. Dr. Emel ÖZKAYA, Bilkent Üniversitesinden Prof. Dr. Füsun ATASEVEN, Fakültemiz Türk Dili ve Edebiyatı Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ahmet BOZDOĞAN ve Bilkent Üniversitesi Dr. Neda SIAMI tarafından edebiyat ve kültür bağlamlarında sunumlar gerçekleştirildi.

Daha sonra, Institut Français/Ankara Kurslar Müdürü Hülya ÖZ uluslararası geçerliliği olan Fransızca dil diplomaları Delf/Dalf sınavları ile ilgili bilgilendirme gerçekleştirdi. Konferansın kapanışında, Üniversitemiz öğrencilerinden Delf A2 ve B1 sınavlarına girip diploma almaya hak kazanan öğrencilere akademisyenler tarafından diploma takdimi gerçekleştirildi.

Farklı Üniversitelerden davet edilen alanında uzman hocalarla bir araya gelme fırsatı bulan öğrenciler konferansa yoğun ilgi gösterdiler.

Yukarı