Vefatının 3. Yılında Prof. Dr. Mehmet ARSLAN Hocayı Anma Programı Gerçekleştirildi.

Haber Tarihi :   12.12.2022

Fakültemiz tarafından “Vefatının 3. Yılında Prof. Dr. Mehmet Arslan Hocayı Anma Programı” gerçekleştirildi.

Gerçekleştirilen programa Rektörümüz Prof. Dr. Alim YILDIZ, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Hakan YEKBAŞ, Fakültemiz Dekanı Prof. Dr. Mehtap ERDOĞAN TAŞ, akademisyenler, öğrenciler ve ailesi katıldı.

 Program, Fakültemizde Prof. Dr. Mehmet ARSLAN’ın adının verildiği çalışma salonu açılışı ile başladı. Açılış konuşmasını gerçekleştiren Rektörümüz Prof. Dr. Alim YILDIZ, “Mehmet ARSLAN hocamız yıllarca Üniversitemizde görev yaptı ve çok değerli hocalar yetiştirdi. Zamansız bir şekilde aramızdan ayrıldı. Bizlerde hem adını yaşatabilmek hem de öğrencilerimizin rahatlıkla çalışabileceği bir ortam olmasını istedik ve çalışma salonunu yaptık. Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyor ve hocamızı rahmetle anıyorum.” dedi .

 Program daha sonra İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ömer ASLAN’ın Kuran-ı Kerim tilavetiyle devam etti.

Programın açılış konuşmasını gerçekleştiren Rektörümüz Prof. Dr. Alim YILDIZ, “Mehmet ARSLAN hocamız çok sayıda bilimsel çalışmalarda bulunarak birçok kitaba imzasını attı ve öğrenci yetiştirdi. Türkiye’nin birçok yerinde doktorasını hocamızdan yapmış olan ilim insanları bulunmaktadır. Emekli olduktan sonra bizde kendisi için hatıra kitabı hazırlamıştık. Kitabın basılı halini göremedi. Fakat kitabın dijital halini görmüştü. Sürekli bilimsel faaliyetler içerisindeydi. Yeni bir kitabının da baskıda olduğunu biliyoruz. Hocamız eserleriyle vefatından sonra da üretmeye devam ediyor. Kendisini tekrardan rahmetle anıyorum.” dedi. 

Programın devamında ‘’Prof. Dr. Mehmet Arslan’ın Hayatı’’ konulu kısa film izlendi. Anma programında konuşmacı olarak Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Hakan YEKBAŞ, Dekanımız Prof. Dr. Mehtap ERDOĞAN TAŞ, Çağdaş Türk Lehçeleri ve Edebiyatları Bölümü Başkanı Prof. Dr. Hacı İbrahim DELİCE, Doç. Dr. Metin HAKVERDİOĞLU, Mehmet ARSLAN’ın oğlu Doç. Dr. Fatih ARSLAN ve kızı Nihan Ümit ARSLAN yer aldı. Konuşmacılar Mehmet ARSLAN’ın hayatı ve çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Program, Rektörümüz Prof. Dr. Alim YILDIZ’ın konuşmacılara katılımlarından dolayı plaket takdiminde bulunması ve toplu fotoğraf çekimiyle son buldu. 

Yukarı