İngilizce, Fransızca Mütercim ve Tercümanlık Bölümü Kariyer söyleşisi gerçekleştirdi

Haber Tarihi :   15.12.2022

Fakültemizde “Kariyer Söyleşisi: Mezunlarımız Öğrencilerimiz ile Buluşuyor” adlı söyleşi düzenlendi.

Fakültemiz İngilizce, Fransızca Mütercim ve Tercümanlık Bölümü mezunları, İstanbul Medipol Üniversitesinde Öğretim Görevlisi Burcu DEMİREL, Sivas Ted Kolejinde Fransızca Öğretmeni Demet BÖLÜKBAŞI ve Kırıkkale Üniversitesinde Araştırma Görevlisi Abuzer Hamza KAYA’nın konuk olarak katıldığı kariyer söyleşisi gerçekleştirildi.

Programda, mezun öğrencilerimiz eğitimleriyle ilgili ve mezun olduktan sonraki süreç hakkında deneyimlerini paylaşarak öğrencilere tavsiyelerde bulundular. Erasmus değişim programı kapsamında Lisans eğitimlerinin bir yılını yurt dışında okuyan mezun öğrenciler, Erasmus deneyimleri ile ilgili de paylaşımda bulundular. Hem lisans dönemi ile ilgili hem de Lisansüstü eğitim için dikkat edilmesi gereken konulardan bahsettiler.

Daha sonra konuklara yöneltilen sorularla, mezun öğrenciler kendi deneyimlerine dayanarak öğrencilere yol göstermeye çalıştılar. Öğrencilerin katılımının ve ilgisinin yoğun olduğu bu etkinlikte, öğrencilerin hedefledikleri kariyer hakkında kendileriyle aynı sıralarda eğitim görmüş mezun öğrencilerden bilgi alma ve soru sorma fırsatı buldular.

Akademide veya farklı alanlarda kariyer yapmayı planlayan öğrenciler için son derece verimli ve faydalı bir program gerçekleşmiş oldu.

Program sonunda Bölüm Başkanı Prof. Dr. Emel ÖZKAYA tarafından konuklara teşekkür belgesi takdim edildi.

Emeği geçen herkese teşekkür ediyor, öğrencilerimize başarılar diliyoruz.

 

Yukarı