Tanıtım

Sosyal Hizmet Bölümü

Program Hakkında

Bölümümüz 2010 yılında Üniversitemiz Edebiyat Fakültesi bünyesinde kurulmuş ve 2012 yılında ilk öğrencilerini almaya başlamıştır. Bölümümüzde örgün ve ikinci öğretim olmak üzere iki program yürütülmektedir. Her yıl örgün ve ikinci öğretim programları için altmış ikişer kişilik kontenjan ayrılmakta ve kontenjanlar her yıl dolmaktadır. 2019 yılı mevcut öğrenci sayımız 531’dir. Öğrenciler sekizinci yarıyılda Blok Uygulama dersi kapsamında sosyal hizmetlerin sunulduğu kurum ve kuruluşlarda haftanın beş günü uygulama yaparak mesleki yeterliliklerini geliştirmektedirler. Bölümümüz bir profesör, üç doçent, bir öğretim üyesi ve üç araştırma görevlisi ile eğitim vermeye devam etmektedir. Program süresi dört yıldır ve eğitim dili Türkçe’dir.

Program Tanımı:
“Sosyal hizmet, insan hakları ve sosyal adalet ilkelerini temel alan; sosyal değişimi destekleyen, insanların iyilik durumunun geliştirilmesi için insan ilişkilerinde sorun çözmeyi, güçlendirmeyi ve özgürleştirmeyi amaçlayan ve bunun için insan davranışına ve sosyal sistemlere ilişkin teorilerden yararlanarak insanların çevreleri ile etkileşim noktalarına müdahale eden bir meslektir” IASSW (2001) ve IFSW (2001)

İstihdam Olanakları:
Bu program mezunları Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın, Sağlık Bakanlığı’nın, Adalet Bakanlığı’nın, Emniyet Genel Müdürlüğü’nün merkez ve taşra teşkilatlarında ve Aile Araştırma Kurumu, Devlet Planlama Teşkilatı, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları, Çocuk Yuvaları, Sevgi Evleri, Çocuk Evleri, Koruyucu Aile ve Evlat Edinme Hizmetleri Denetimli Serbestlik ve Yardım Merkezi, Engelli Bakım ve Rehabilitasyon Merkezleri, Özel Bakım Merkezleri, Özel Eğitim Kuruluşları, Toplum Merkezleri, Aile Danışma Merkezi, Ceza ve Tevfik Evleri, Aile ve Çocuk Mahkemeleri, Kamu veya Özel Sektöre Bağlı Hastaneler, Yaşlı Dayanışma Merkezleri, Sokak Çocukları Merkezleri, Sivil Toplum Kuruluşları ve Aile Planlaması Merkezlerinde çalışmaktadır.

Bölüm Başkanı

Cevdet KORU
Telefon:   +90 (346) 487 4383
E-Posta:   edbshiz@cumhuriyet.edu.tr